2
  • Forum > Singuratatea...?
  • Display Mode:

4/14/2009 6:29 AM Singuratatea...? (12 Comments)

valentin77

Singuratatea...?

Realizezi cat esti de singur,abia atunci cand simti ca sufletul iti plange intr-o disperare surda,iar langa tine nu e nimeni sa te stranga in brate,sa-ti spuna o vorba care sa-ti alunge tristetea,cineva care sa zugraveasca pe chipul tau macar un zambet fals...pleci capul in jos,iar din ochii tai se desprind mii de lacrimi amare, lacrimi ce desprind farame din inima ta...

Atunci stai singur in monotonia camerei, incercand sa gasesti o speranta, dar te intrebi pt ce, pt ce ti-ai mai dori sa te ridici de jos cand stii ca toate vor fi la fel...Lipsit de putere,cu tristete in suflet si lacrimi pe obraz,realizezi ca poate nu are nici un rost...Te simti dezamagit,te intrebi de ce viata ta e cladita pe un noian de suferinte,de ce trecutul il simti ca in ziua cand toate s-au petrecut ?
Cauti cu disperare un raspuns,vrei sa-ti gasesti puterea de a putea spera,dar constati ca nimic nu mai are rost,ca viata ta e o epava,iar pt tine trecutul s-a oprit intrun prezent etern... Te intrebi,poate,cine e vinovat de toate astea,dar intrebarea ramane fara raspuns... Iti analizezi viata si iti dai seama ca in mare parte esti vinovat de tot ce ti se intampla,poate ca intr-un fel, e felul vietii de a-ti cere o plata pt toate greselile pe care le-ai facut... iar tu nu mai poti schimba nimic, poate doar sa-ti accepti destinul asa cum e fara sa schimbi nimic...

Poate ca pt cei din jur motivele suferintei tale par banale,poate ca iti vor spune ca sunt unii care au motive intemeiate sa-si urasca viata,sa se intrebe de ce au parte de un destin atat de trist,iar tu constientizezi ca poate au dreptate,dar tu cum faci sa-ti alungi tristetea de pe chip??...
Ai vrea sa schimbi totul,sa poti spera intr-un nou inceput,intr-o dragoste impartasita,dar frica ca mereu te vei intoarce de unde ai plecat,ca nu vei gasi,poate,nici un strop din fericirea pe care crezi ca o meriti,iti frang aripile,iti curma visele... Tot ce iti ramane este doar un vis,dar cand te gandesti la cel vis,zambesti trist,pt ca visul tau este lipsit de speranta,pt ca insasi viata ta este fara speranta...

Nu vrei sa mai suferi,nu vrei sa mai plangi cand te gandesti la viata ta,dar e inevitabil...Tot ce stii sigur ca nu te va parasi nicicand,sunt lacrimile tale izvorate din dezamagire,suferinta pe care o porti in suflet...poate si amintirile in care simteai ca esti fericit... pt ca toti ceilalti intr-o buna zi te vor parasi,te vor uita si te vor face sa suferi si poate ca, atunci cand ai vrea sa fie langa tine, nu vor fi...vor fi prea orgoliosi pt a te putea vedea.........

5/4/2009 10:26 PMRe: Singuratatea...?

eyeonyou
rahela 23, Alba Iulia, Romania
de multe ori in viata,am cantarit lucrurile pe un cantar,cantarul sufletului meu.parca,pana acum ,ceea ce am socotit a iesit corect,ee drept,nu intotdeauna asa cum am dorit,poate asa cum s-a intamplat sa fie.astazi,insa,ma simt pierduta printre atatea calcule,planuri,sperante ingropate in praful greu al trecutului.si nici cantarul meu nu mai functioneaza.....pt ca nu reusesc,in inima mea,sa gasesc raspunsul la intrebarea aceea care mi-a rapit si ultima farama de liniste.si pun iar pe cantar...ce e mai dureros?sa ai o viata in singuratate,sau sa traiesti o amarnica singuratate ....in doi?

5/21/2009 3:22 PMRe: Re: Singuratatea...?

valentin77
valentyn Royal Zorpian Verified Zorpian 32, Bucharest, Romania
Despre adevarata singuratate nu vorbim decat in soapta. Nu putem tine conferinte publice despre ea. Dealtfel, ce mai inseamna o singuratate trambitata? Nu voi recunoaste decat in fata mea ca sunt singur. Si uneori prefer sa mi-o ascund si mie.

6/9/2009 3:28 PMRe: Sa fii singur...

valentin77
Sa fii singur...

Toti avem perioade in care nu avem pe nimeni alaturi si suntem singuri, incercam insa sa gasim acea persoana care va ocupa mare parte din inima noastra deoarece toti vrem sa iubim, sa fim iubiti si sa avem cu cine sa ne impartasim viata.

Insa pana ce inima ta va fi cucerita sau furata, treci prin multe momente ce te pot intrista sau iti pot provoca o depresie la care nici nu te astepti si pe care o consideri nedreapta. Dupa ce trece deja mult timp in care nu ai mai avut nici o relatie deja incepi sa te intrebi daca nu cumva este ceva in neregula cu tine, ajungi sa vorbesti sau sa te comporti foarte ciudat si ai impresia ca nimeni nu vreau sa se apropie mai mult de tine.

Si de fiecare data se intampla ca fix in ziua in care tu te simti foarte rau si ai avea nevoie de sprijin, sa dai peste cele mai romantice melodii, oriunde te-ai duce vezi cupluri sarutandu-se,
tinandu-se de mana, vezi tot felul de reclame cu mesaje de dragoste, si in plus sigur vei intalni fix in aceea zi o prietena care este extrem de indragostita si fericita. Tu vei fi o buna prietena si nu ii vei strica ei fericirea si o vei asculta si te vei bucura pentru ea, desi toate cele enumerate mai sus te lovesc in plin lasand un gol rece in inima ta si un gust amar, iar intrebarea de ce tu nu ai pe cineva iti va bantui cateva zile mintile.

Nu e un lucru usor sa fii singur, sunt momente extrem de bune si de frumoase fara sa ai neaparat un partener langa tine si sunt si acele clipe in care tot ce iti doresti este ca el sa fie acolo si sa te stranga in brate. Cel mai frumos dar este sa te simti iubit si sa iubesti de aceea mare majoritate dintre noi, daca deja nu am gasit ceea de a doua inima, suntem in cautarea dragostei deoarece fara ea viata parca este mai neutra insa cand iubirea apare ea devine stralucitoare.

Nu lasa lacrimile sa-ti umple perna, nu sta in casa si astepta ca printul sa bata la usa, cu toti ne schitam in minte cum am dori sa fie partenerul nostru insa nu defini acest contur ca fiind perfect, fara cusur, nu judeca baietii pe care ii cunosti din prima, ofera-ti timp sa ii cunosti mai bine, uita-te bine in jurul tau poate cel pe care ti-l doresti a fost exact sub nasul tau numai ca nu l-ai considerat pana recent decat doar ca un bun prieten.

Dar cel mai important lucru pe care tu il poti face atunci cand esti singur este sa-ti traiesti viata din plin, nu te inchide in tine ci mai mult fii deschis, sociabil, respecta-te pe tine in primul rand, nu-ti plange de mila, priveste-ti destinul cu zambetul pe buze si chiar provoaca-l.

6/10/2009 8:56 AMRe: Singuratatea...?

13carmen
carmen Royal Zorpian  32, Bucharest, Romania
foarte adevarate cuvintele tale.

6/10/2009 8:57 AMRe: Singuratatea...?

13carmen
mi-a placut textul. cam dureros pe alocuri dar adevarat pt. multi dintre noi, poate.esti un tip sensibil

6/10/2009 2:19 PMRe: Re: Singuratatea...?

valentin77
multumesc...

6/10/2009 6:35 PMRe: Singuratatea...?

13carmen
nu ai pt. ce valentin. m-au cam rascolit aceste cuvinte. din pacate m-a cam regasesc in ele. o seara placuta

6/10/2009 6:38 PMRe: Singuratatea...?

valentin77
asa este Carmen..din pacate si eu sunt pe acolo...doar ca incercam pe sfarsit sa ma incurajez...este desul de dureros...iar drumul vietii nu pare neted precum credeam...
...o seara buna si tie...

6/10/2009 8:03 PMRe: Singuratatea...?

mstamatero85
m Royal Zorpian Verified Zorpian 42, Romania
hmmm...extrem de deprimant topic...viata nu e intotdeauna generoasa cu unii dintre noi...dar...sa-ti plangi de mila nu duce la nimic bun!...unde este gandirea pozitiva?...da, aceea care chiar functioneaza pentru cei care ~depun eforturi~ de multe ori...sa gandeasca pozitiv, chiar daca este foarte dificil...caci, a gandi pozitiv ~se invata~...precum o lectie...pentru cei care nu o au deja in sange!...nu intotdeauna esti capabil sa gandesti pozitiv si...atunci...trebuie sa depui ceva eforturi pentru asta...poate fi greu...poate fi imposibil pentru unii(mai ales daca deja au o dispozitie depresiva)...DAR...NIMIC nu este imposibil! trebuie doar sa vrei...sa vrei sa gandesti pozitiv...sau sa vrei sa inveti sa gandesti pozitiv! gandirea pozitiva atrage asupra celui in cauza o buna parte din energiile pozitive din Univers...si atunci constati ca lucrurile se schimba...in bine...poate parea straniu, dar chiar functioneaza...exista studii serioase care o atesta...si oameni care iti pot spune cat de bine functioneaza totul atunci cand gandesti...pozitiv! o gandire negativa...asa cum reiese din topic si din comentarii...atrage numai energii negative si atunci apare blocajul! cel adevarat!...lucrurile sunt atat de simple...problemele complexe au intotdeauna solutii foarte simple...ca in cazul de fata!...a-ti plange de mila e umilitor pentru tine si neplacut pentru ceilalti...cu timpul...te vor evita de-a binelea...fiindca nimeni nu vrea sa aiba in preajma sa o persoana deprimata, plangacioasa, nemultumita de viata sa, de job-ul sau sau de partener...nimeni nu te vrea cand te autovictimizezi,...cand nu reusesti sa depasesti multele obstacole care apar in viata...trebuie sa lupti...cu tine insuti/insati, in primul rand...sa-ti pui ordine in viata...sa arunci la gunoi amintirile urate...sa incepi o viata noua...bazata pe o gandire autentic pozitiva...incearca numai si o sa vezi rezultatele!
...pentru ca viata este frumoasa atunci cand o privim ca pe un dar!...fiindca este chiar ~un dar~ si trebuie sa incercam sa ne bucuram de el...nu sa-l lasam frumos impachetat si legat cu funda rosie!...la nesfarsit...trebuie sa invatam sa traim frumos...sa ne bucuram de fiecare clipa, care este irepetabila!...IERI este TRECUT! ASTAZI este un DAR!...iar MAINE este mister! tocmai in asta consta frumusetea vietii! nimeni nu ar trebui sa fie trist...as scoate cuvantul acesta din vocabular!...bucura-te de fiecare clipa a vietii tale, ca si cand ar fi ultima!!!

6/12/2009 5:25 PMRe: Singuratatea...?

RoxanaValentina
Roxana-Valen 35, Bucharest, Romania
Buna
Si eu am momente cand ma regasesc in cuvintele tale, toti ne dorim sa fim iubiti, e normal asta doar ca nu primim asta atunci cand ne dorim.....poate trebuie sa oferim mai mult si pe urma sa asteptam, ce imi pace f mult e ca esti f deschis si sincer in ceea ce simti.

6/17/2009 9:37 AMRe: Re: Singuratatea...?

valentin77
....iti multumesc pt raspuns...
...sincer eu nu o mai vad ca pe o calitate...oricat de bun esti si sincer tot in bataie de joc te ia...
o zi buna...

7/29/2009 3:26 AMRe: Singuratatea...?

valentin77
Post Your Comment
Subject:
Comment :