4
  • Forum > Sinceritatea...
  • Display Mode:
<<Previous 1 2 Next >> Show all

9/14/2009 3:17 AM Sinceritatea... (31 Comments)

valentin77

Sinceritatea...

O prietena adevarata iti este intotdeauna alaturi si nu se teme sa-si spuna parerea cand e spre binele tau. Totusi, cata sinceritate poate suporta o prietenie in realitate?
Fiecare dintre noi se confrunta, cel putin o data in viata, cu o dilema: sa spuna adevarul gol-golut ori sa se limiteze la o minciuna conventionala? Cand nu sunt probleme, e simplu sa-i spui prietenei tale ca rochia pe care o probeaza nu-i sta bine, dar ce te faci atunci cand banuiesti ca sotul o insala? Esti gata sa sadesti discordia? Dar atunci cand copiii ei sunt niste mici monstri rasfatati sau cand ea are probleme cu alcoolul? O prietenie isi arata limitele atunci cand este vorba despre sinceritate deplina.

Red Rose

DesiComments.com | Flowers | Forward this Picture

9/14/2009 5:56 PMRe: Sinceritatea...

geoscouse
budur 28, Timisoara, Romania
sinceritatea e ceva bun,dar cateodata dauneaza ,findca poate distruge prietenii.

9/15/2009 1:14 PMRe: Sinceritatea...

angellove45
ana 46, Arad, Romania
Fara sinceritate deplina nu exista prietenie. Esti prieten adevarat atunci cind spui adevarul gol golut dar fiecare trebuie sa invatam sa acceptam adevarul chiar daca doare.

9/14/2009 5:00 AMRe: Sinceritatea...

PUMPYKA
Raluca 29, Galati, Romania
Consider ca sinceritatea ca oricare alta trasatura de caracter a unei persoane trebuie sa se incadreze intre anumite limite. Daca vrei sa fii sincer 100% si prin asta il ranesti pe cel de langa tine, e mai bine sa reducei procentul de sinceritate.

9/14/2009 5:12 PMRe: Re: Sinceritatea...

valentin77
valentyn Royal Zorpian Verified Zorpian 32, Bucharest, Romania
Sinceritatea este o inimă deschisă. Puţini oameni o arată; de obicei ceea ce vedem este o imitaţie pusă pentru a prinde în capcană încrederea altora.

Rose

9/14/2009 5:15 AMRe: Sinceritatea...

prierb24
prier_b24 35, Romania
Cine nu ştie ce este, pentru ce este, de unde vine şi încotro merge, este un zero absolut, care vine din zero absolut şi se îndreaptă tot spre un zero absolut - adică un nimeni enorm!”

9/14/2009 5:13 PMRe: Re: Sinceritatea...

valentin77
Sinceritatea nu înseamnă a spune tot ce gândeşti, ci a gândi tot ce spui.

Rose

9/14/2009 5:29 AMRe: Sinceritatea...

adrianalove22
Adriana 24, constanta, Romania
Sinceritatea este o trasatura a caracterului care ar trebui sa insoteasaca o persoana mereu, desi cred ca doar in 5% din cazuri se intampla asa. Este o prostie cand toata lumea se caracterizeaza ca fiind o persoana sincera..nu exista...daca nu vrei sa ranesti persoanele dragi nu trebuie sa fii sincer in totalitate....daca esti sincer vei fi tratat un dusman...
Dar se presupune ca atunci cand esti un prieten devotat trebuie sa fii sincer...eu a nevoie de asa prieteni

9/14/2009 5:14 PMRe: Re: Sinceritatea...

valentin77
Sinceritatea este temelia vieţii spirituale.

Red Rose

9/15/2009 9:51 PMRe: Re: Re: Sinceritatea...

Ross678
Ross 47, Romania
Nu... Temelia e ascultarea...

9/14/2009 6:06 AMRe: Sinceritatea...

maryedera
mary_edera 47, Vatra Dornei, Romania
Sinceritatea nu inseamna a spune tot ce gandesti, ci a gandi tot ce spui.
Sinceritatea este o deschidere a inimii. Ea se gaseste la foarte putine persoane, iar aceea pe care o vedem de obicei nu este decat o dibace ascundere, spre a atrage atentia celorlalti.

9/14/2009 5:17 PMRe: Re: Sinceritatea...

valentin77
Sinceritatea este oglinda prieteniei...

Rose

9/14/2009 7:33 AMSinceritatea...

fbandreea
smeu 21, Brasov, Romania
Cu toate ca tind sa nu imi mint prietenii, am fost pusa chiar de curand in situatia "intre ciocan si nicovala"....nu am avut curajul si sunt sigura ca nici dreptul de a ma baga intre cele doua persoane si a le spune..stiu sigur ca prietenul tau te inseala cu o alta cunostiinta..:(...am preferat sa tac si sa imi sustin cele doua prietene, fiindu-le alaturi si oferindu-le un sprijin fara a jigni ori trada pe una dintre ele..(desi senzatia pe care am trait-o era ca le tradez pe amandoua nespunandu-le adevarul)
..insa chiar am considerat ca nu este o problema ce poate fi rezolvata de mine...si oricat de prietene am fi exista un punct pana unde ma pot implica in vietiile lor..asa ca intr-un final singure au aflat adevarul si la fel, tot ce am putut face a fost sa le fiu alaturi...considerand acum, ca am facut cea mai buna alegere neintervenind cu presupunerile mele ...care totusi erau pe cat se poate de adevarate:(....in ideea de a nu-i ranii pe cei apropiati uneori este bine sa lasam adevarul sa iasa singur la iveala..fara a intervenii si a precipita evenimentele...poate am fost egoista insa cred ca am facut cea mai buna alegere.

9/14/2009 5:18 PMRe: Sinceritatea...

valentin77
Sinceritatea este abilitatea de a spune adevărul fără a răni pe nimeni...

Yellow flower

9/14/2009 9:38 AMRe: Sinceritatea...

mlazureanu
Mia 49, craiova, Romania
Consider ca nu este nevoie de minciuna conventionala. Exista si minciuna prin omisiune. Oricare dintre noi poate sa evite cumva sa-si raneasca prietena/ul. Dar oare este corect?. Daca esti o persoana "diplomata", cu siguranta vei gasi cuvintele potrivite si momentul potrivit ca sa-i spui totusi, fie si "pe ocolite" adevarul". Intr-adevar, sinceritatea are si ea limitele ei.

9/14/2009 5:20 PMRe: Re: Sinceritatea...

valentin77
Secretul succesului este sinceritatea. Dacă reuşeşti s-o simulezi, ai reuşit...

Pink Roses

9/14/2009 9:49 AMRe: Sinceritatea...

mihaela47
Mihaela 48, Buzau, Romania
Sinceritatea absoluta, dupa parerea mea, nu exista. Fiecare dintre avem o cantitatea mai mare sau mai mica din acest "ingredient". Depinde de fiecare dintre noi cum o folosim, cand o folosim si cu cine o folosim. In functie de caracterul nostru depinde si cum acceptam sinceritatea altor persoane fata de noi.
Sinceritatea paote face mult bine dar si foarte mult rau; poate sa faca din dusmani prieteni dar si din prieteni dusmani.

9/14/2009 5:21 PMRe: Re: Sinceritatea...

valentin77
Sinceritatea este răsplătită, dar se pare că nu suficient pentru a-i mulţumi pe unii oameni...

Flower

9/15/2009 3:45 PMRe: Re: Re: Sinceritatea...

mihaela47
Mihaela 48, Buzau, Romania
Niciodata sinceritatea nu a fost apreciata la justa valoare, iar de rasplata ce mai vorbim! Fiecare dintre noi privim lucrurile prin prizma prezentului si nu privim spre viitor. Ori efectele apar, mai pregnant, in viitor.

9/14/2009 10:19 AMRe: Sinceritatea...

michelinecherie
Micheline 45, Bucharest, Romania
da...din pacate sunt situatii in viata in care ocolim sa fim sinceri cu persoanele dragi, din familie sau prieteni....daca a ascunde unui apropiat ca este bolnav incurabil, este o lipsa de sinceritate...eu mi-o asum, caci consider ca totdeuna exista o speranta pe care nu ar trebui s-o omoare nimeni... din sinceritate. daca vreti este o lipsa de sinceritate necesara, uneori.
dar sunt si situatii in viata, cand lipsa sinceritatii celor apropiati poate duce la agravarea situatiei si credeti-ma pe cuvant, am trait-o pe pielea mea.
am fost inselata de sotul meu. au stiut toti prietenii si nu mi-au spus, sub pretextul "nu e bine sa ne bagam". au stiut chiar ca din acea relatie s-a nascut un copil si mi-au ascuns. pana la urma am aflat, desigur cand era prea tarziu pentru a mai spera...
si eu am un copil care acum are o familie destramata...
oare copilul meu merita sa nu stiu adevarul de la inceput si poate sa am sansa sa lupt pentru familia mea? ce credeti? a fost mai bine asa?

10/13/2009 1:55 PMRe: Re: Sinceritatea...

Ross678
Ross 47, Romania
Oare trebuie să luptăm pentru familiile noastre doar când sunt asaltate de ceva sau de cineva din afară...?

9/14/2009 5:27 PMRe: Sinceritatea...

valentin77
sincer o poveste trista si o lectie de viata pentru multi oameni...
...foarte trist si in acelasi timp imi pare rau.....acei oameni nu poti sa-i numesti prieteni...
am trecut si eu printr-o intamplare cand a trebuit sa-i spun unei prietene ca iubitul ei care era si un prieten de-al meu ,ca o insala...am facut-o in asa fel incat sa nu supar pe nimeni...ea a ales...si eu inca sunt prieten cu amandoi...
nu pot sa stau deoparte cand un prieten sta si plange pe umarul tau si celalalt isi bate joc....

Flowers

Tot ce spui, atât altora cât şi ţie, să fie adevărat – iată ceva ce nu poate fi întotdeauna sigur, deoarece poţi greşi; dar se poate şi trebuie întotdeauna să fii sigur că ceea ce spui e sincer pentru că de asta îţi poţi da seama imediat...
<<Previous 1 2 Next >> Show all
Post Your Comment
Subject:
Comment :