bende sadece okul var =( simdi Turk erkek aradasim yok.... ama türkiyeyi seviyorum cunku turkiye harika bir ulke erkekleri yuzunden degil...ben turkiyeyi 7 yildir seviyorum =)
jj já tomu rozuměla, co se týče překladu.. ale upřímně ne moc významu. ikdyž to máš naposlouchaný tak nějakou dobu posloucháš... chápeš chtěla jsem vědět jak dlouho ;)
ahaaaa =)) ja spíš nevěděla jestli sem to napsala dobře =)) no u mně je to složitější, ale kdybych to mněla schrnout tak nějak víc mezi turkama sem nějakejch 7 let no od tý doby co sem se o Turecko začala víc zajímat....mám to naposlouchaný ale neučim se, takže myslim že stejně pořád nic moc - je co vylepšovat =)
no podle mě se jazyk učí uplně nejlíp právě odposloucháním.. když chodíš na kurzy atd tak ti to nikdy nedá to co právě poslouchání. já se o turecko zajímám už taky strašně dlouho ale s turečtinou jsem začala před rokem a půl - když nemluvěj moc slangově a rychhle tak i rozumim ;) ale psaní je poznání lepší, ale tak to mám se všema jazykama.
přesně s tebou souhlasim =)) psani rozumim celkem dobře, ale jak na mně mluvěj rychle a tak tak to nezvládám =D v ostatnich jazycích taky =) u mně turečtina je fakt jen o tom že něco slyšim zjistim co to znamena a pomatuju si to....ale taky jako že bych se někdy nějak učila slovíčka, nebo gramatiku - to snad ani nikdy - sem asi na to moc roztěkana, nedokážu se soustředit =( ale je to chyba no protože by to mohlo vypadat úplně jinak...na rok a půl mluvíš dost dobře =) co tě k turecku přivedlo?
no byla jsem ta poprvý jako malá a nějak mě to dostalo.. já k tomu inklinovala už i předtím :D pak jsme tam začali jezdit častěji .. přátelé, krásná příroda, památky. kultura atd.. znáš to. a hlavně hudba, turecky jsem se začala učit kvuli tarkanovi abych rozuměla co zpívá. pak jsem se dostala na velvyslanectví tady v praze a k jedný fajn turecký rodině- kteří mě tzv "adoptovali" nedivila bych se kdyby mí rodiče na ně žárlili :D no ale nebudu kecat, tím že člověk je zaměřenej na takovouhle zemi tak mu s čechama zrovna vzttahy nekvetou.. takže sem tam turek se taky objeví. ted jsem znova záláskovaná - ale chození bych tomu neřikala ... :)
no já mám tureckýho strejdu =)) je to jen táty kamarád, ale zná mně taky od mala co tam jezdim - tim to vlastně všechno začalo...táta je napůl z jugoslavie - nevim přesně jakej stát, takže moje povaha = velká divočina po něm....časem v turecku přibyly kamaradky - rozumim si s nima líp jak s češkama, pak přibyli kamarádi =)) ale ted myslim fakt jako kamarádi, ne ty co se chtěj s cizinkou jen bavit - to by diky tomu (nevlastnimu) strejdovi ani moc nešlo - je hodně zasadovej a byly by z toho problemy...ale turecký přítel už proběhl no.... v turecku se cejtim doma, tady to neni ono - myslim že ty mně chapeš dokonale...hodně lidi tady mi nerozumi....nevim češi sou chladnej narod ani pohadat se s nima neda =D taky sem dost alergicka na kecy lidi co nevědi nic o turecku nebo o Islamu a melou blbosti co vědi jen z tv - to nesnášim....jo jo turecka muzika - miluju....mám plný pc tureckejch písniček =)) sem v tomhle trochu blazen
jj na jednu stranu jsou tady lidi co nic nevědí a plácaj negativa, na druhou zas holčiny, který se chovaj jako expertky přes všechno a přitom potkaly prvního turka v baru a bylo viz seznam forum. jsem alergická na obě tyhle skupiny. zní to možná namyšleně , ale do turecka jezdim 9 let a připadám si tam taky jako doma. ale je pravda že si nemyslím že je správné říkat že na turecku miluju všechno (to se ted rozebírá právě na seznamu) je tam spousta věcí který nejsou správný jako v čr... sice se snažim turecko vždycky obhajovat , ale jsou věci se kterýma tam nesouhlasim. co se týče turků tak bychom mohla napsat celou knihu - hlavně o jiejich pohledu na přátelství a vztahy obecně. dostala jsem celkem rány pod pás ale přesto jsem turecko jako takový neopustila - zkráceně řečeno všude jsou hodný a zlý lidi.. třeba to tak taky cítíš
určo - tedka mně jedna dylinka opravuje turečtinu ze slovniku - musela sem se smat =D fakt moc... No jo sou tam i špatný věcy, hlavně to tam neni jednoduchý žít a ne jen to...vidim to tam (ale hodně lidi vidí jen to v hotelu)...taky ne všude je to v tr tak moderní, však určitě víš.....ono se neda brat jen to co viděj holky když tam sou jednou na dovolený.....a co se týče turků oni ani když sou fakt zamilovaní a myslej to vážně tak nejsou dokonalí - myslim že si četla moji odpověd na to co mam rada na turecku - prostě i když turecko fakt moc miluju, tak nikdy bych neřekla že je dokonalý, ale můžu říct že se tam cítim lip =)hodný a zlý lidi - to mi povídej... taky vim a i mam svý zkušenosti...u turku ja mněla kamarady už dřív a možna tim že oni se semnou bavili dost otevřeně troufnu si tvrdit že sem hodně opatrna co se týče tureckých kluků...a docela mně dostava, že to některý holky berou všechno vážně, ale tak ony si naletí samy, jak řikám - sem sakra opatrná.... jako některý holky na foru mám fakt ráda...ale některý mi taky lezou krkem, radši se do některejch diskuzí nezapojuju a už lituju že sem se do pár zapojila taky si řikám kurva nejsem pubertačka....o turecku vim dost NE jenom z dovolenejch - ale protože sem si to tam prožila víc mezi znamejma než v hotelu mezi cizincema - letos bych mněla jet k mí turecký kamaradce domu na prazdniny..ale zatim nevim no....víš myslela sem si dřív že si hodně namyšlena, ale v některejch věcech tě hodně chapu...i když zase fakt řikám třeba s těma holkama na foru - většina jich je dobrejch =) docela sme se rozepsaly obě =)) doufám že sem na něco nezapomněla =D
jasně neházim všechny do jednoho pytle.. taky s některejma píšu na msn a vi že jsou v poho. ale když mě prosej o překlady a pak neuměj ani poděkovat jen se do mě navážej krz můj názor tak si s něma servítky moc neberu - i když pak vypadám jako já ta kr.. :) věř mi že s turkama jsem taky honě opatrná a vždycky jsem byla, a i přesto se mi stala taková nemilá zkušenost že jsem byla špatná dva měsíce, svým způsobem i tedka mě to mrzí a vadí ale už mám zase nos nahoru protože vim že se stim člověkem zas uvidim a tentokrát mu to musim vrátit i s úroky ;) a to nebyl jedinej případ zklamání, přesto jsem ted do toho vlítla znova, ale už jsem připravená že to moc nedopadne .. abych z toho nebyla zas zhroucená PS: njn rozepsaly jsme se pěkně :D
správně jen mu to vrat =P no jasný takhle sem jedný holčině - ta teda na foru vůbec neni ani nema msn takže sem jí posílala na mail asi 30 písniček zabralo mi to asi hodinu možná vic a mysliš že poděkovala? ani buuu neřekla! tak zase není turek už mám zkušenost i s klukem co to myslel fakt vážně....ale to zas bylo špatně u mně....ale nikdy sem mu v ničem nelhala takže můžu mít čistý svědomi....ale jak řikám -žádněj turek není dokonalej....ja sem byla docela špatna z toho turka tedka...ale on neudělal zas tak nic špatnýho asi to i myslel vážně, akorát si byl mnou už asi moc jistej no....i když posledni dobou sou i ty turci divný =) ale víš co nebojim se jit do toho znova - jednou příde ten pravej a hlavně když budem mit po škole tak to bude o něčem jinym...nebo aspon si to tak řikam - neni to jednoduchý dostat turka byt jen na par dni sem - pas,vízum všechno no a my sme mlady zase problem škola a tak nemůžem tam bejt tak často...je to všechno moc těžký....
jj je to těžký je sem dostat aspon na dovču, přesto doufám že se mi to v květnu podaří. no uvidim jak to celý bude.. byla bych ale konečně ráda kdybych natrefila na chytrýho fajn kluka - takovýho který nejede po turistkách tak jako jinačí a bude dostatečně tolerantní ke mě jako k evropance. islám mám ráda dost se o něj zajímám a myšlenky jako takový se mi líběj ale bohužel je to náboženství zneužívaný k tomu nejhoršímu jako bývalo a i ted bývá křestanství.. já jestli mi to v létě vyjde možná pojedu do turecka s tou mojí tureckou rodinkou protože se stěhují zase zpátky.. no prostě uvidim co se bude dít, protože momentálně nemám nic jistýho :D
přesně... Korán mám přečtenej, uvažuju o tom stát se muslimkou, ale je to hodně velkej krok... no to je vada lidí co si ho přetvářejí podle sebe =( ja bych mněla letos k tý kamaradce - ale nevim no je mi to blbý, bylo by lepší kdyby první jela ona ke mně ale zase vízum a pas - furt stejnej problem- sem taková prostě je mi blbý se tam k ní na pár týdnu jen tak nastěhovat i když v tr je to normální =) .... Určitě najdeš super kluka - turka, kterej za to bude fakt stát =)
tak o tom jsem já nikdy neuvažovala.. nejsem ateistka to ne, ale spíš si beru z každýho náboženství to co se mi líbí, různý myšlenky, pohledy na svět.. nedokázala bych se zařadit do žádný skupiny. mě tahle tématika zajímá tak nějak celkově - ve škole mám semináře práva, psychologii a filosofii, brali jsme i teologii - i když nejsem jakoby nábožná tak mě to zajímá asi z pohledu filosofie. ráda bych si ted přečetla něco o judaismu.. co dalšího mě bere na islámu je architektura - na to strašně ujíždim, dělala jsem o tom seminárku a ráda bych v tom pokračovala (ale je škola tak neni moc času , znáš to.)
jo a s tvou kamarádkou - chápu ten tvůj pocit z toho ubytování a "otravování" ale oni tohle fakt neřešej :) tak toho využij.
já právě vim, tam si přijede nečekana navštěva kdykoliv chce =D znám znám a odjede taky kdy chce v tatově časti rodiny to taky takhle funguje, ale v tomhle sem po mamce.....no u mně je to daný možná i tim že ten strejda - Mustafa - je hodně zasadovej a když mi bylo nějakejch 14 tak sem tam s nim seděla a on řiká - ja se tak těšim až se sem provdáš a vezmeš si nějakýho pořádnýho turka...ale musi to být muslim a ty budeš muset čist koran a být muslimkou...žádný takovýdle tílka jak nosíš...a tohle do mně hustil ve 14 a nějak sem si řekla že si ten koran už přečtu, že mi to neuškodi...a nějak mně to začalo zajímat víc a víc....asi kdybych byla muslimka tak daleko od mustafi =D a taková ta už moderni...protože zahalovani a tak to fakt neni moje parketa....ale už to mám tak v hlavě, že když nám v prváku řekli že máme přečíst bibli tak prostě sem řekla ne a nikdo semnou nehl....Takže už taky občas bláznim... judeismus a hebrejštinu studovala segra na vysoký =)) my sme obě praštěný - já třeba nejim vepřový kvůli Islamu ona kvůli judeismu...takže z nás ma tatinek radost =))a taky já v kontaktu s Islamem sem pořád takřka od narozeni...ale zatim se na to necejtim.....nedáš mi na tebe msn? protože se tu rozepisujem už fakt moc moooc =D
Buraya kadar türkçe konuşmalarınızı takip ettim ama bundan sonrası çekçe olunca gerisini anlamadım.Ama Türkçe konuşmanız hoşuma gitti..Türkçe konuştuğunuz için teşekkür ederim..
Lütfen kendinize iyi bakın..
Türkiye Cumhuriyeti'nden Çek Cumhuriyeti'ne kucak dolusu sevgiler......
we can talk in czech now - but u see =D we talk in turkish its crazy - i think so ...But i think we can speak turkish coz we love it =) isn´t it Johana?
Yurt dışında yaşan ve hala damarlarında türk kanı dolaşan ve türklüğünü yaşatmaya çalışan sizlere teşekkür etmek istiyorum..Türküz türkçe konusuyoruz ve birgün tüm dünya da bu dili konusacagız..Türk örfünü ve adetini dünyanın her yanına sizlerin aracılığıyla taşıyacağız..Türklerin tanımakta zorluk çeken ya da türklüğü yanlış tanıyan tüm dünya uluslarına Türklüğü en iyi şekilde tanıtacağız ki bu siz yurt dışında yaşayan Türk dostlarımız sayesinde olacak..Şimdiden bu dili çok uzaklarda da olsa yaşattıgınız için teşekkürler size..
Czech Republic